torsdag 16 april 2009

Framsteg... Den proximala zonen

Nu kryper min ena sessa och den andra sitter utan stöd! Storebror cyklar med stödhjul. Tänk vad man gläds åt dessa små framsteg. Små? De är ju enorma! Tänk hur mycket vilja, träning och envishet det bor i alla individer. Vi som står bredvid måste lära oss att se den proximala zonen och utifrån den handleda, utmana och vägleda så att utvecklingen kan ske när det är dags. Inte för tidigt, inte för sent. Utan precis sådär lagomt!

6 kommentarer:

Linda sa...

Hej, din blogg har jag inte sett förut. Kul med tvillingar - det har jag också!
Vi brukar bada med våra tvillingar (och deras syskon) på Sundinska Vreten(bakom Centrallasarettet) på fredagar 16.30-18 med FUB, kom dit ni också vet jag!

Carina - den gråa pippin sa...

Hej! Vad kul att du tittade in till mig så att jag fick veta vilka ni är! Jag tror att det är er Ylva har pratar om att ni har varit med på badet fredagar. Välkommen och grattis till era små (men de börjar ju bli stora ju!) godingar.

Jag ska ta mig mer tid att läsa din blogg en annan gång- just nu hade jag tänkt följa ropet från min kropp - att gå och lägga sig. Ha det så bra, så hoppas jag att vi kommer att ses någon gång. Hej så länge.

Suzy71 sa...

Ja det är verkligen fantastiskt med tvillingar. Vi går oxå och badar på Sundinska genom habiliteringen, fredagar kl 10-10.45. Kommer att fortsätta med det även i höst. Så fredag em oxå blir lite för mycket. Tack för inbjudan i alla fall!

Carina - den gråa pippin sa...

Hoppsan vad många bilder jag fick till det när jag valde att följa din blogg! Har ingen aning om hur man får bort den ena! Det kan ju räcka med en bild per följare, så man inte skryter allt för mycket med vem man är. ;-) Återkommer en annan dag för att se om du lyckats tagit bort min ena gråtrut, eller om jag provar själv. go natt så länge

Suzy71 sa...

Kul att du ville kika in! Det här med bloggande är ganska nytt för mig. Försöker få ordning på sidan, kanske lite länkar osv. Det är Ylva som har inspirerat mig till att starta en blogg. Faktiskt ganska skönt att skriva av sig ibland. Bara att få sätta ord på sina tankar tror jag är bra terapi oavsett om det är något jobbigt man går igenom eller kanske bara allt som är så fantastiskt trevligt. Känner mig ganska slut efter helgen som varit, även om den varit otroligt trevlig. Ska oxå försöka komma i säng inom snar framtid. God natt!

ylvisen sa...

Hej!

Va roligt med alla framsteg, va kul som sagt!

Tack för information ang badet, ska hälsa micke det!

kram ylva