måndag 4 maj 2009

Valborg och födelsedag

Vilken fantastisk helg jag haft! Åkte ner med mina döttrar till storasyster yster med familj i Mjölby i torsdags. Lillebror från Stockholm med familj kom oxå dit.
Vi har grillat, ätit och druckit gott, pratat om allt mellan himmel och jord och lyssnat på musik med innehållsrika, berörande texter, vilket vi alltid gör när vi ses. Tyvärr ses vi alltför sällan! Vi får lov att skärpa oss helt enkelt! Helt fantastiskt att se hur alla trivs tillammans, barn som vuxna. Nästa gång blir i midsommar. Det ska bli sååå mysigt!
Min födelsedag, söndag, började jag med att höja glaset när kl passerat midnatt. Vi satt fortfarande uppe då och hade välfyllda glas. Rödvin och choklad. Kan en födelsedag börja bättre? Kl 01.15 smög jag in till tjejerna för några timmars sömn.
Söndag - Glasstårta i solen, fina presenter och efter lunch bar det av mot Västerås för att mötas av en stor kram av min älskade son som jag saknat hela helgen. Jag vet dock att han haft det bra när han bl a varit på arbetshelg med sin pappa på kollo.
Födelsedagen avslutades tillsammans med sambo och son, med rött vin, grillning av pilgrimsmusslor, stenbitsrom och röd lök på formfranska, sparris, röd paprika och tomatsalsa.
Tjejerna sussade sött i sina sängar.
Tack till alla som bidrog till denna fantastiska helg!

5 kommentarer:

Carina - den gråa pippin sa...

Ja då får man gratulera i efterskott!

/Carina

ylvisen sa...

Grattis i efterskott! Vilken meny, va hungrig jag blev!

kram ylva

Suzy71 sa...

Man tackar! Jag kan väl säga att ha en personlig kock hemma är värdefullt. Det blir många spännande och nya rätter som jag får vara testperson på, vilket jag inte har nå't emot. Älskar ju mat och god dryck som de flesta redan vet.
Nu är det två år kvar till läsglasögon och andra krämpor. Några grå dök ju upp redan vid 30 :)

Carina - den gråa pippin sa...

OJ oj oj, vad är det du säger?! Ska man få krämpor när man anländer åldern jag tror jag förstår du pratar om (40)?

Nä, du ska bara veta vilket härligt liv jag fått! Vilken skillnad alltså. Krämporna är som bortblåsta på självaste 40-års dagen, läsglasögonen.... får vänta, det går bra med dimmsyn, celluliterna är inte närvarande längre (kan det bero på att jag inte ser dem med dimmsynen?. Energin har varit så hög så att jag lämnat över den på mina barn - fick visst inte något kvar själv...

Suzy71 sa...

Vilken härlig inställning! Ska erkänna att det där med att åldras tar jag med ro. Har börjat förstå att varje ålder har sin charm och att för varje år som går, särskilt detta år, utvecklas man som människa på många plan.
Det enda som känns riktigt jobbigt med att åldras är att de gamla nära och kära också åldras. En vacker dag finns de inte där längre och därför har jag bestämt mig för att verkligen ta' vara på och njuta av tiden tillsammans med dem. En av dem kommer jag tillbringa större delen av sommaren med i mitt älskade Dalsland.
Min underbara mormor!