måndag 26 oktober 2009

Par i halsfluss och till sist full pott i vattkoppor...

Familjebesök på barnakuten efter en natt med lite sömn för min del, men en utvilad glad Thuwa, visade efter svalgodlingsprov på oss alla fem att självklart så hade ju även Whilda halsfluss. Är man tvillingar så är man! Vi andra blev friskförklarade och efter några inhaleringar mot falsk krupp under dagen för Thuwa så blev vi hemskickade med dubbla recept på Kåvepenin. Personalen på Barnakuten var helt fantastisk hela tiden och de lät oss alla ta' prov där istället för att vi föräldrar skulle behöva åka till våra vårdcentraler för provtagning vilket vi egentligen enligt "reglerna" skulle ha gjort. TACK! Det underlättade allt en hel del!
Väl hemma i torsdags såg vi fram emot en lång härlig helg, med välbehövlig After work på fredagen för min del, och sedan en lugn myshelg med familjen.
Äntligen skulle vi få se fram emot en vecka med friska barn på förskolan och arbete för vår del. Men Tji fick vi! På söndagkvällen blossade fyra små nya prickar upp på Thuwa och tro't eller ej med det såg återigen ut som vattkoppor!!!
Måndag morgon visade på ytterligare några prickar och en del vätskefyllda. Helt sjukt! Hon hade ju några redan i början av förra veckan och de har ju redan torkat in och trillat av! Ja ja... Jag vet inte om det kanske är så att det kan bli utdraget när man har en annan infektion, typ halsfluss, samtidigt eller varför det blev såhär? Hur som helst så vet vi ju nu med säkerhet att alla tre haft vattkoppor efter den här vändan och det känns riktigt skönt!
Hoppas nu bara inte lilla Thuwa får lika många som sina älskade syskon utan lite lindrigare! Det känns som hon har fått lida tillräckligt den här veckan redan lilla Hjärtat!
Ps Nu drar sig Thuwa framåt för full maskin på golvet, helt plötsligt! Sjukgymnasten som sa att man ofta går tillbaka i utvecklingen när man är sjuk... Inte lilla Thuwa... Hon gör små framsteg hela tiden :)

2 kommentarer:

ylvisen sa...

Härligt! Varför gå bakåt liksom :)

Konstigt det där med prickarna, har aldrig hört nått sånt tidigare.

kram

Suzy71 sa...

Inte jag heller! Men men... Min lilla Thuwa har alltid varit lite speciell... Idag var det 20 prickar men hon är ändå som en solstråle! Skrattar, leker, kramas, är feberfri än så länge och älskar bus. Hoppas verkligen hon inte får det alltför jobbigt!
Kram