tisdag 13 oktober 2009

Hoppas på triss i vattkoppor!

Tänk att man lyckades se till att förmodligen tre av tre fick vattkoppor i samma veva. Gick över till grannen när jag fick veta att deras son hade vattkoppor. Tog med mina tre och lät dem gå halvnakna, dela muggar, pussas och kramas som aldrig annars. Fredag exakt två veckor senare började Emils och Whildas vattkoppor ge sig till känna. Precis enligt planen, förutom att jag hade hoppats på Thuwa också. Men men... Två av tre är ju inte fy skam... Men skam den som ger sig... Även här är det förmodligen Thuwas tur att ännu en gång vara lite "efter" sina kära syskon. På måndagen började minsann några "små röda" även blossa upp på henne och trot eller ej så utvecklas nog även dessa till vattkoppor. Nu sover hon så morgondagen lär väl visa om det blev jack pot! Hoppas! Det känns ju som om tio dagar med sjuka barn är lite mer överkomligt än över en månad. Kommentarerna på jobbet var så klart att: -Det ska ju vara du till att t o m planera in hur man ser till att smitta alla barn på en gång. Så'n é ja'! Som jag alltid får höra, planerande och strukturerande.
Måste bara även delge en av mina barns kusiners tanke:
Kusinerna var hos oss i lördags och hälsade på. Thuwa badade och Emil och Whilda var nere i vardagsrummet och lekte. Vi gick upp till Thuwa och då frågade ena kusinen som är sju år om det är Thuwa som har downs syndrom och jag svarade självklart: -Ja. När vi sedan gick ner till Emil och Whilda och han såg deras vattkoppor så frågade han om Thuwa också hade vattkoppor. Och då hade hon ju inte fått det än så jag sa: -Nej. Då tittade han på mig med bekymmerfull blick och sa: -Hoppas inte Thuwa får vattkoppor! För då har hon ju både downs syndrom OCH vattkoppor!
Hjärtat! Vad ska man säga? Snacka om empati!

8 kommentarer:

Carina - den gråa pippin sa...

Åh, äntligen en liten uppdatering ;-)

Jag gjorde precis som du med vattkopporna. Dock lyckades inte planen - att både Felix och Wilma skulle suga åt sig av den påhälsade kompisen med prickar på. Wilma fick först = två veckor hemma. Detta gick över till en öroninflammation = en vecka hemma. Felix kommer efter denna vecka med sina prickar = två veckor hemma. Totalt alltså FEM veckors vabbning....

För att inte tro att livet är enkelt så vabbar vi nu med. Dock kommer barnvakter de kommande två dagarna - totalkaos på jobbet... Ha det så bra och hoppas att det inte blir allt för jobbigt med prickarna.

Suzy71 sa...

Ja du Carina! Det där med lite uppdatering var väl på tiden? Hörde att du träffat min sambo och att du frågat varför jag inte bloggade längre :) (Vilket sammanträffande förresten!)
Emils och Whildas värsta vattkoppstid är över nu och jag väntar med spänning på Thuwas och de närmaste dagarna. Hoppas innerligt att det är vattkoppor, men att hon slipper alla de hundratals som Emil och Whilda har. Kan lova att det ser ut som två vandrande prickiga korvar som röjer runt här hemma. Trots alla prickar måste jag säga att de har varit helt fantastiska. Hög feber, lite gnäll, mest mys! Vilka fantastiska barn man har helt enkelt!

ylvisen sa...

Ja äntligen en rad! :)

Vilken tajming!

Kram

Suzy71 sa...

Glad att man varit lite efterlängtad! ;)

Carina - den gråa pippin sa...

Det är väl det som är det speciella med att vara förälder till barn med ds. Din sambo och min syster känner varandra väl och stod och pratade medan jag letade efter div drycker. Jag kände inte för att stå och "tjuvlyssna" på deras prat, så jag letade vidare för mig själv tills jag hör ordet Downs syndrom.

TJOPP! Där stod jag och gladeligen lyssnade vad som skulle sägas och kände att jag vinkade som en tok för att få fram att jag minsann hade en grabb.... Jag hoppas att jag inte pratade sönder sambon för dig. Du får hälsa så mycket.

Hoppas det blir lika mycket gos med nästa pricka korv.

Kram

Suzy71 sa...

Gos har det blivit och mer lär det bli. Lite märkligt är det hur som helst! Vet inte om jag är helt ute och cyklar men på något sätt så känns det som om Thuwas vattkoppor kommer lite mer då och då, typ två om da'n, än syskonens. Hon har ingen feber och verkar förutom prickarna (ca 10 st) må strålande. Undrar om det kan bero på att hon har just ds eller om det bara råkar vara så ändå? Både Emil och Whilda har haft både ganska hög feber och ca 100 koppor var. Kanske en helt galen fråga och vem vet? Det värsta kanske inte ens har börjat än!

Carina - den gråa pippin sa...

Lycko henne att bara ha så få koppor! Jag kan nog ta bort tanken på att ds gör det lindrigare. Felix såg förjävlig ut. Det var späckat på kroppen och i kroppen. Även på tungan, snoppen och ögonlocken.

Suzy71 sa...

Tackar för det svaret! Då vet jag att det inte har med ds att göra. (Kanske en knepig tanke men man vet ju aldrig.) Utan att hon faktiskt haft turen att inte behöva lida på samma sätt som de andra :)
Det låter ungefär som om Felix och Emil hade samma otur och även min lilla Whilda som för övrigt även har hårbotten full.
Stackars liten!!!